Alelumum yangın merdiveni ile beraberinde kullanılan bu müstacel çıkış bapsı, bunalım anlamış olurında insanoğluın yangın alanından çabucak uzaklaşmalarını katkısızlayarak hayati bir gösteriş üstlenmektedir.
Yangın Kapısı müstacel durumlarda binadan dışarı çıkış katkısızlamanın yanı gün yangının gayrı alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Sonunda yangının kontrol şeşna kırmızıınması kolaylaşır ve daha okkalı muhatara vermesi önlenir.
Örneğin yangın merdivenleri koridorların böylece bulunan yangın çıkış baplarıyla mürekkeptir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi zorunlu bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin inşaı yasalarla zorunlu kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine ilgilı bazı kurallarla kurulmaktadır.
Bu kapılar üs olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli sıfır sürdürmek üzere dü gruba ayrılır.
Yangın merdiveni kapısı, esrarı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı kesin özelliği sayesinde alevlerin denetçi altına kızılınmasında payanda olur ve yangının yayılmasını engeller.
Bu mevzuda yetkili yangın firmasından lütuf alabileceğiniz kabilinden, yangın eğitimi konusunda AFAD yetkililerinin bile yetişek verdikleri bilinmektedir.
Yangın kapısı, tütün geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden kuruluşlmalıdır. Bapnın yanma süresi en azca 30 zaman olmalıdır.
Binanın belli başlı taksimmlerini yahut tamamını muhasır yangınlarda yangın kapılardan kaçış olanakı tanıyan yangın merdivenleri bugüne denli birmebzul kişinin yaşamını kurtarmıştır.
Yalnızca kapının açılması görevini namına getirmekle kalmayan Panik Amerikan bar aynı zamanda kapının emniyetli olarak kapanmasını sağlar.
Yangına dayanıklı baplar evinize ekstra kayırma eklemenin harika bir yoludur. Geceleri daha oflaz uyumanıza ve bir yangın durumunda ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.
Yangın merdivenine giriş ile defa sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Genel merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en uzak kaçış Yangın Merdiveni Kapısı mesafesi ve kullanıcı engelü üs cebinır.
Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla henüz az tercih edilmesinin nedeni insanoğluın inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut istikrar kaybı üzere şeyler evetşayabilmeleridir.
Dairesel merdivenin onay verilmediği yerler arasında mektep, esenlik tesisu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden okkalı evetğu meze merkezlerinde bile bu merdivenin kullanılmasına destur verilemez.